Disebabkan ada lagi lebihan kek yang belum digunakan, maka hari ni kenalah bermain- main dgn ising.... mula2 ingat nk buat kek boboiboy seperti yang harith minta tapi tengok macam renyah je nk buat terus cancel...
Last2 jadi camni..
Hiasan cacing tu mula buat ckit dah ok, tapi sebab nk habiskan ising, aku picit piping beg sampai habis.....gitulah kemenjadiannya...
RESEPI KRIM MENTEGA
Sumber : Kak Rokiah
Krim Mentega@buttercream Icing by AnnaQawina
Digunapakai : Deli sweetsour
Bahan-Bahan :
- 150 grm gula icing (ayak).....DSS guna 50g je... tak ayakpun...ok je
- 150 grm lemak sayuran (shortening)
- 150 grm mentega
- 1 sdudu kecil esen vanila
- 2 sudu besar susu segar....DSS guna susu cair
DSS tambah :
3 camb susu pekat manis
Cara-cara :
Satukan semua bahan dalam mixer, putar dari speed perlahan hingga medium sahaja sehingga kembang, ini akan ambil masa sedikit untuk mendapatkan icing yang gebu tapi halus teksturnya.
Nota DSS :
pakai speed laju terus
|
bagi jenjiran dulu.. |
No comments:
Post a Comment