radar

Tuesday, March 24, 2015

SYUKUR.....ALHAMDULILLAH......

Ya...Allah.. hari ni terbuka blog kt labtop aku ni sementara tunggu sistem SAPS ni running(kejap error kejap ok) aku buka la blog yg dah lama aku nantikan keajaiban(tunggu gambar muncul)....setelah sekian lama...

tup
tup
hari ni semua gambar tu muncul blik.....
;
;
ALHAMDULILLAH....SYUKUR TUHAN...engkau mendengar keluhanku setelah sekian lama aku cuba merepair...dan tidak pernah menjadi...dan ternyata aku amat kecewa sangat
Bayangkan dalam tempoh setahun punya entri semua gambar tak muncul.
yang ada hanya  kotak kosong (??? tumbnail?? brtoi ka)
sehingga semalam aku dah cuba untuk redho je untuk biarkan saja entri xbergambo
(tak mau paste balik pic yg xda tu)
.hari ni ternyata aku diberi khabar gembira ini
ALHAMDULILLAH, TERIMA KASIH ALLAH
ENGKAU MENGETAHUI 
BAHAWA BENDA MACAM NIPUN BOLEH BUAT AKU DOWN...

ALHAMDULILLAH, TERIMA KASIH ALLAH

Hmmmm...
3.45 ptg ni aku cek
Pic hilang blik
Hua,hua,hua
Pasrah je la....

Wednesday, February 11, 2015

Projek ddapur bermula

6.2.14.
Hari ini aku nk servei set dapur (hob,hood n oven). Kali ni bukan servei aje tapi kna beli terus sebab kontraktor renovate dapur dh nk mula kerja...nk tak nak hari ni kena buat keputusan membeli. Aritu dgn kontraktor kabinet (b)  dia bg quotetion rm 23600 termasuk set dapur jenama EFFEGI..Disebabkan aku x pilih kontraktor b tu tterpaksa la cari dapur sendiri...
~
~
Aku pernah servei dapur kt pb...yg ada barangan jenama Fotile n Elika.... aku suka Fotile tp alamak mahalnya....dah lari budget...budget aku  dlm rm  3800 je..setara Effegi....yg dia nk bg tu.. fotile dia bg harga 4300...uiih..jauh lari tu..
Tapi bila aku dtg lg kedai tu..dia turun lg 300. Dpt 4000 je...pastu sekali sinki 300.. rasa cam  beli fotile dpt free sinki plak ..so jumlahnya 4300..pastu yg buat aku terus rembat tu sbb dia kata..u bayar ckit dulu baki dia u byr bila2..sbb i tau u suka sgt dpur ni...haaa...aku apa lg...
Klu tengok kt tenet org yyg bli dapur ni dpt dlm rega 5000 lbih..
Girangnya hatiku selesai 1 masalah pilih dpur.

Monday, December 22, 2014

Wafiy dah setahun

3.12.2014...genap la umur setahun.....
Bila umur wafiy setshun baru teringat yg mykid dia blum ada...bila p JPN..cadang nak tuntut mykid dia,.rupanya masa dia didaftarkan kelahiran , mykid tu di'stop'kan seketika utk naik taraf...so memang x ada buat la masa tu....padan la takde resit utk tuntut mykid tu.....tu pasal la boleh lupa langsung padal mykid ni.....
Jadi mama disarankan untuk isi borang buat mykid....emmm....hebat wafiy sebab p sendiri JPN utk buat mykid sempena birthday dia.....hehehe..


O.T.W ke JPN 

Tuesday, December 16, 2014

Crab rolls

RESEPI SOS PENCICAH THAI:
BAHAN-BAHAN DIGUNAKAN:
3 ulas bawang putih dikopek kulit.
2 cili merah. (kalau ingin lebih pedas tambah dua atau tiga cili padi merah).
1/2 cawan gula pasir.
3/4 cawan air.
1/4  cawan cuka.
1/2 sudu  besar (tbsp) garam.
1  sudu besar tepung jagung dicairkan dengan 2 sudu besar air.
CARA-CARA:
1. Kisar semua bahan-bahan di atas kecuali tepung jagung.
2. Masak kisaran tersebut dengan api yang sederhana.
3. Bila mula mendidih masukan cairan tepung jagung dan kacau sehingga tepungnya masak dan kelikatan sos . Sos perlu sentiasa di kacau  selama  1 minit.
4. Biarkan sos sejuk dan masukkan dalam botol kedap udara dan simpan di peti sejuk.


DEPA TENGAH GULUNG ISI KETAM DENGAN KULIT POPIA....rajin..rajin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List