Resipi ni diambil dari Badrul (pel tingkatan 2) kat sekolah aku. Pelajar ni mmg expert bab masak memasak.
Dia selalu dihantar maknya pergi berkursus membuat kek, roti dan sbgnya... Jadi aku amik peluang untuk mendapatkan resipi ni daripada dia.... Thanks Badrul...
BAHAN2
Bahan 1
3 biji telur **
150g gula( 1 1/2 cawan) **pukul kembang
bahan 2
90g serbuk koko (1 cawan tp x penuh sgt)**
250g mentega farmcow -cairkan** gaulkan
bahan 3
1 cawan susu cair
bahan 4
160g tepung gandum/ 1 1/2 cawan **
1 sudu teh soda**
1 sudu teh baking** ayak
Topping
250g krim cheese *pukul kembang
1 cawan gula
1 biji telur (Gred B)
Cara
1.Panaskan oven pada suhu 175C
2.Sediakan bahan 1, masukkan B2, B3 dan bahan 4
3.Bakar kek selama 15 minit
4.letakkan topping terus. Hiaskan dengan coklat cair
5.Bakar lagi 10 minit.
tengah panas terus potong, tu sebab chez nya xbpa kemas.... |
nampak sedap leh try la nti dah lama tak buat kek..
ReplyDeleteK.kin..kek dia lembab...mmg sedap, masakpun tak lama...
DeleteThis comment has been removed by the author.
Delete