radar

Friday, August 14, 2015

Spageti olio

Seafood Aglio e Olio

Oleh: Azie Kitchen

Bahan bahan:

500 gram spaghetti

1/4 cawan minyak olive

5 ulas bawang putih - hiris nipis
4 biji cili kering - potong kecil

1/2 tsp red pepper/dried chilli flake

50 ml water + 1 tsp chicken stock

Chopped fresh parsley

Garam

Coarse black pepper

Seafood:

8scallops ...xda

8 mussels....xda

Udang, sotong atau apa apa yg disukai

Cara cara:

Sediakan bahan bahan yang diperlukan supaya memasak menjadi cepat dan pantas. Scallops dan mussels dilap kering. Bawang putih dihiris nipis dan sediakan chicken stock. Pasta direbus.

Panaskan minyak olive, tumis bawang putih dg api perlahan sambil dikacau kacau sehingga ianya kekuningan. Masukkan cili kering yang dipotong kecil.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List