blog ini mula ditulis pada 19 mei 2009... Terima kasih kepada cikgu rasdi yang memberi tunjukajar dalam kursus pembinaan blog ni... maka majulah setapak lagi dalam bidang... em..sebenarnya kursus ni bermula pada 14 mei... tarikh ni aku terlibat dengan pertandingan masak daerah kerian.tapi lepas habis je di SMK.gunung semanggol cepat2 aku balik sebab nk kejar kursus ni..tp sayang ari tu line sesak so x bolehla siapkan blog on that day. minggu kedua barulah ok...seronok..
Air rebusan yang baik
-
Asalamualaikum dan selamat tahun baru 2025... semuga tahun yang mendatang
akan lebih baik dari tahun tahun sebelumnya dan membawa beribu kebaikan
untuk ...
RESIPI KEK PAUN OREN
-
Assalammualaikum, salam sejahtera semua. Alhamdulillah, masih diberi
sedikit kerajinan untuk che mat kemas kini blog tiffinbiru ini, walaupun
ini entri p...
Fokus Pada Tas Bahu
-
http://kihad.com/pengrajin-tas-kulit-di-garut.html
Fokus Pada Tas Bahu
Hari ini tas kurir yang baru dirancang mengambil toko-toko dengan badai.
Ini benar-...
Tuaian dan update kebun 14 Sept 2018
-
Alhamdulillah, sejak berkebun bekalan sayur di rumah tak pernah putus.
Adakalanya berlebihan dan menjadi rezeki jiran-jiran dan juga sahabat
handai. Nikm...
Ghetuk Pisang
-
*Assalamualaikum & salam Jumaat...*
Lama sungguh tak bersiaran. Hajat di hati nak update banyak2. Tapi apa
boleh buat. Sibuk sangat sekarang ni. Tak semp...
Keputusan darah
-
Selepas hampir 2 tahun pada 12 5 2017 aku membuat pemeriksaan darah sekali
lagi hasilnya didapati Aku punya *hb* yang rendah inilah dia keputusannya
Talam Lapis Surabaya
-
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Lama dah teringin nak buat kuih talam
lapis surabaya resepi Chef Asma ni. Kebetulan ada stok keledek ungu, maka
tercap...
Rimup AIDILFITRI
-
RUMUP Sambutan hari raya peringkat sekolah..Saya ditugaskan mengetuai
jamuan. bahagian menu pelajar,guru dan vip
Menu pel (kutipan rm 1)
Nasi minyak n ...
Salam aidilfitri 2015
-
Assalamualaikum..
Haaachuuw!
Punya banyak debuuu..blog sapaaa la ni..
Hari ni dah Ahad...02.08.2015 tak semena2 saya update blog...sapa laa yg
bising2 H...
Cara Membuat Ketupat Daun Palas
-
Bahan2
1 kilo beras pulut(dlm 4 cwn ).
Next time perlu buat 2 kg/ 3 ikat daun palas
1 biji kelapa = 3 cwn santan
sedikit garam
4-5 batang daun palas/ 1 ...
Ayam Pandan
-
Assalamualaikum....
Bersawang2 dah rumah....Lama betul tak update...
Sebb lama dah tak berblog...Tak tahu nak bercerita apa...apa2 pun kita
layan jeelah d...
KEK CHOCOLATE INDULGENCE..SEDAP TAK TERKIRA
-
*Assalamualaikum...Kek chocolate indulgence ni dibuat untuk birthday anak
perempuan akak pada 14 Februari yang lalu. Actually akak memang dah lamaaa
tau...
VICTORIA SANDWICH CAKE
-
ASSALAMUALAIKUM...
Dah 2 minggu cuba nak mengapdet, tp masa sgt tak mengizinkan.. Pg ni,
dicelah2 masa yg suntuk dan padat, cuba jugak nak masukkan entri ...
Russian Black & White Chocolate Cake
-
Assalamualaikum dan selamat sejahtera... ini adalah kek yang menjadi idaman
dan angan-angan aku ingin mencuba. alhamdulillah terlaksana juga akhirnya.
n...
Kuih Tepung Gomak
-
Sudah lama juga teringin nak makan kuih tepung gomak ni tapi selalu
bertangguh aje. Bukannya apa untuk menyediakan abuk2nya(tepung kacang
hijau) tu agak me...
No comments:
Post a Comment