radar

Sunday, June 3, 2012

WAFFLE

Pagi-pagi cari resipi .....sebelum labtop dibawa pergi.. 
sarapan bersama waffle

Hari ni nak pergi kenduri kawin kawan sekerja....kena bawa anak-anak sebab husband dah tunggu disana (jadi DJ kenduri)...labtop tu la husband aku guna utk putar lagu...Jadi sementara tu boleh la cuba resipi waffle..(k.ummi yang suggest)...so saya pilih resipi waffle yang mudah dulu...




WAFFLE

Resepi Asal: FP Hajar (Butter Pancake)


Diubahsuai : Ummi @ Home Sweet Home
Digunapakai: Faridah @ Deli sweetsour


Bahan:-
3 sudu besar butter-dicairkan
1 biji telur
1 cawan tepung naik sendiri
1 sudu teh baking powder
1 sudu besar gula
1 cawan susu segar
1 sudu besar jus lemon - kalau tak letak pun takpe
secubit garam
Cara Membuat:-
Campurkan semua bahan, guna blender...blend sebati
Biarkan adunan selama 10 minit**
Tuangkan sesudu adunan dlm kuali non stick yg tlh panas. (kalau nak wat waffle, just tuang dlm waffle maker je la eh, tunggu hingga lampu hijau turn off

1 comment:

  1. emmm wangi smpai sini wafle tu..sedapp ni hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Blog List